Virtualizare

Server Virtual (Virtual Private Server)

- resurse dedicate garantate
- serviciu de backup
- configuratie flexibila

In contextul economic existent, companiile mici si mijlocii nu isi permit sa aloce buget suficient pentru a investi in achizitia unui server dedicat. Datorita costurilor ridicate de achizitie si administrare V.P.S. reprezinta solutia optima de care aveti nevoie. in acest fel puteti beneficia de resurse dedicate, dar la costuri reduse.

Server-ul V.P.S. reprezinta procedura de partajare a resurselor unui server existent fizic in unitati virtuale de diferite dimensiuni care se comporta la randul lor ca un server obisnuit (cum sunt serverele dedicate si cele colocate).
Procesorul, memoria si celelalte resurse sunt configurate in asa fel incat fiecarui server virtual sa-i fie permisa utilizarea numai unui anumit procent din resurse (cantitatea de resurse utilizate de un server virtual nu influenteaza celelalte servere virtuale aflate pe aceeasi platforma).

Ca avantaje ale utilizarii unei solutii V.P.S. putem enumera urmatoarele:

- Costuri reduse de achizitie si adminstrare;
- Resursele sunt dedicate si garantate, lucru extrem de important avand in vedere ca in general creearea unui cont pe un server poate fi afectat de alte conturi existente pe acelasi server;
- Putem modifica oricand configuratia serverului virtual printr-o simpla cerere;
- Prin accesul ssh ca root aveti posibilitatea de a modifica orice in acelasi mmod ca pe un server fizic,
- detineti drepturi depline asupra lui.
- Pentru o afacere de dimensiuni medii, serverele virtuale reprezinta solutia optima, oferind mai mult decat acoperirea necesitatii unei solutii in acest sens.
- aveti posibilitatea de a defini serverului virtual un singur scop cum ar fi un server de mail (pentru firmele ce folosesc campanii de emailing sau newslettere), un server de streaming sau chiar un simplu server ftp.
- In situatia cand se afla in functionalitatea unui server de backup, atunci garanteaza siguranta datelor de importanta majora pentru compania dumneavoastra.
- Spre deosebire de un server fizic, nu trebuie sa nu trebuie sa ne preocupe starea fizica a componentelor hardware, acest lucru fiind supravegheat si executat cu profesionalism de o echipa specializata.